titelbild

Välkommen att söka sommarvikariat hos oss

Detta är yrken där någon uppskattar dig varje dag. Precis varenda dag!

Har du tänkt på att man kan skapa trygghet och glädje genom det arbete man har? Vårt jobb inom vård och omsorg innebär att vi underlättar för människor i vardagen. Det gör också att du går hem från jobbet med känslan av att göra nytta. Du blir en viktig och betydelsefull person.

Genom att sommarvikariera hos oss, kommer du även att få många nya arbetskamrater och goda erfarenheter för ditt kommande arbetsliv.

Vi söker sommarvikarier inom hemtjänst, nattpatrull, på särskilt boende för äldre, som personlig assistent, inom psykiatri samt i omsorgen om personer med funktionsnedsättning.

Har du frågor så är du välkommen att höra av dig till Marita Svensson, sektionschef, marita.svensson@ljungby.se

eller Maritha Karlsson, samordnare, maritha.karlsson@ljungby.se

 

Se film och läs annonsen

Ljungby kommun rekryterar med hjälp av verktyget Offentliga jobb, vilket betyder att du skickar din ansökan digitalt via en webbplats istället för via e-post eller vanligt brev.

Läs platsannonsen här och se en film där ungdomar berättar om sina arbetsdagar

 

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett intressant och omväxlande sommarjobb där du kommer att träffa människor som behöver ditt stöd och din hjälp. Jobb inom vård och omsorg handlar mycket om att underlätta vardagen för människor som inte klarar allt själva. Det gör också att du går hem från jobbet med känslan av att göra nytta varje dag.

 

Kvalifikationer

Du som söker ska vara intresserad av att arbeta med människor och ha ett gott bemötande. Du måste ha fyllt 18 år.

Din personliga lämplighet, din förmåga att mötas och kommunicera, skapa trygghet, ta ansvar och engagera dig är viktigt för oss. Du kommer att arbeta på egen hand och i team med arbetskollegor.

Alla är välkomna att söka, oavsett studiebakgrund.

Vi behöver sommarvikarier under juni-augusti. Du har möjlighet att arbeta antingen hela perioden eller en del av sommaren.

 

Hemtjänst och nattpatrull

Många människor vill bo kvar hemma även om förmågan att klara allt på egen hand minskar. Då kan kommunen erbjuda hemtjänst.

Som omsorgspersonal i hemtjänsten hjälper du omsorgstagarna i deras hem. Insatserna ges för att underlätta i den dagliga livsföringen och i många fall också för att det ska vara möjligt för den enskilde att bo kvar i sitt eget hem.

Insatserna kan till exempel vara service, personlig omsorg, sociala aktiviteter och delegerade hälso- och sjukvårdsuppgifter från sjuksköterska, sjukgymnast och arbetsterapeut.

Inom hemtjänsten arbetar man mycket självständigt, men det krävs också en förmåga att kunna arbeta tillsammans med sina kolleger i teamet.

Du förflyttar dig med cykel eller bil, beroende på i vilket geografiskt område i kommunen du arbetar.

Inom hemtjänsten arbetar man enligt schema med dag- och kvällstjänstgöring, samt helger. Även inom nattpatrullen arbetar man enligt schema, med helg- och nattjänstgöring.

 

Särskilt boende

Till ett särskilt boende flyttar en person när han eller hon inte längre kan bo kvar i sitt ordinära boende (sitt eget hem). Det kan till exempel bero på att behovet av hjälp och stöd blivit så stort att insatsen från hemtjänsten inte längre är tillräcklig. Våra boenden är bemannade med personal dygnet runt.

Som undersköterska/vårdbiträde hjälper du och stödjer våra omsorgstagare med sådant som de inte klarar på egen hand. Insatserna kan till exempel vara service, personlig omsorg, sociala aktiviteter samt delegerade hälso- och sjukvårdsuppgifter från sjuksköterska, fysioterapeut och arbetsterapeut.

Arbetet är schemalagt med tjänstgöring dag, kväll och helg, alternativt nattjänstgöring.

 

Omsorgen om personer med funktionsnedsättning

Inom omsorgen om personer med funktionsnedsättning arbetar vi med att hjälpa personer med funktionsnedsättning att leva ett så självständigt liv som möjligt. Arbetet innebär bland annat att ge stöd i vardagen till dessa personer samt vara behjälplig med dagliga rutiner som till exempel aktiviteter, personlig omvårdnad och liknande.

Du kan bland annat arbeta på något av kommunens boenden, med boendestöd, inom daglig verksamhet/dagverksamhet och med personlig assistans.

Kommentera