Vinteraktiviteter i Ljungby kommun

För den som är sugen på lite stadsnära skridskoåkning finns det nu en nyspolad isbana i Kronoskogen på den stora grusplanen intill beachvolleyplanerna. Dessvärre finns där ingen belysning utöver det från spåren så vill du åka när mörkret har lagt sig rekommenderar vi pannlampa. Så ta och packa ner skridskorna och ta en tur snarast!

Är du mer sugen på den naturnära skridskoåkningen erbjuder många av våra sjöar denna möjligheten just nu. Tänk på att alltid kontrollera att isen är hållbar och åk aldrig själv. Kom ihåg att ta med nödvändig utrustning för skridskoåkning på sjöisar som isdubbar, säkerhetslina, ispik och packa ned mobiltelefonen i vattentät påse. Är du minsta tveksam om isen är tillräckligt tjock - avstå från att gå ut på isen. Mer information om issäkerhet hittar du på www.issakerhet.se

Kanske är det just snön som lockar mer. Då vill vi tipsa om att rota fram skidorna och göra ett besök i Myrebobacken. Backen beräknas öppna lördag 23 januari, så pass på!

Håller du dig hellre närmre marken än så kan pulkan vara en kul grej. Har du fortfarande inte hittat din favoritbacke i vår kommun så har Ljungby Tourist Center listat de allra bästa pulkabackarna här. Ta gärna en titt där innan du beger dig ut på ditt äventyr. 

Saknar du utrustning till någon av dina vinteraktiviteter så har Fritidsbanken en hel del till utlåning, gör ett besök hos dem för att kolla in utbudet. 

Ljungby Tourist Centers webbplats hittar du ännu fler tips på roliga vinteraktiviteter i vår kommun. Här finns något för alla! Så ta en titt och hitta det som passar dig och ge dig sen ut i vintriga Ljungby. 

Kommentera