Många vill driva restaurangen på Ljungby Arena

- Vi är glada för att det finns så många intressenter som vill driva restaurangen vidare, det är verkligen positivt. Vi ser utvecklingsmöjligheter med lokalerna och vill gärna ha en hyresgäst som vill utveckla konceptet vidare. Det skulle kunna öppna upp fler användningsområden för arenan, säger Eva Jönsson, fastighetschef på Ljungby kommun.

För att avgöra vilken av de intresserade aktörerna som ska få hyra lokalerna kommer kommunen att göra en upphandling av en så kallad tjänstekoncession. En tjänstekoncession är ett slags kontrakt mellan en upphandlande myndighet och en leverantör. I det här fallet gällande drift av restaurangverksamhet i lokaler som tillhandahålls av kommunen.

- Vi vill göra det här på ett så rättvist och bra sätt som möjligt för alla inblandade. Samtidigt är vi måna om att få in den hyresgäst som bäst motsvarar våra krav och förväntningar, säger Eva Jönsson.

Upphandlingen kommer troligen ut och kan starta under senare delen av maj.

 - Om allt går enligt planen kommer det finnas en ny hyresgäst efter sommaren, det är vår förhoppning som det ser ut nu, säger Eva. 

För tillfället driver konkursförvaltaren restaurangen i arenan till och med den 4 maj. Därefter kommer det vara stängt tills den nya hyresgästen tar vid.

Kommentera