Ljungby kommun dansar tillsammans

Ljungby kommun dansar tillsammans - och som vi har dansat! Vi vågar sticka ut hakan och säga att Ljungby har den längsta Jerusalema-filmen i den här virala utmaningen, med så många olika verksamheter som deltar. Dansen visar verkligen på vår bredd av olika yrken i vår kommun och att vi har gjort det här tillsammans. 

- Jag är så imponerad!  Och har stundtals blivit rörd när jag jobbat med klippen, vilken fantastisk kommun vi faktiskt är och vilken underbar personal som bär den framåt, säger Maria Stansert, projektledare för Ljungby Jerusalema.

Uppdraget att dansa kom som ett initiativ från Kulturskolan, som kommundirektören och kommunalråden var snabba på att hoppa på.  Dansen skulle skapa en gemensam arbetsglädje i vardagen i den annars tunga tid om vi lever i just nu.

- Tillsammans i Ljungby kommun gör vi vårt allra bästa för att leverera god service och tjänster till våra kommuninvånare varje dag. För att hålla arbetsglädjen vid liv under Coronapandemin har detta fantastiska dansinitiativ från vår kulturskola verkligen spridit stor glädje där anställda med gemensam dans visat att vi tillsammans klarar att hålla i, hålla ut och hålla ihop. Arbetsglädje skapar dessutom motivation och ”vi -känsla” och glädje på jobbet vilket också hänger ihop med resultatet, säger Jennie Vidal kommundirektör. 

Genomslaget för dansen blev större än vad man hade kunnat hoppats på. Det blev så stort att låten fick förlängas tre gånger för att alla verksamheter skulle kunna få representeras i filmen. I filmen dansar lärare, sjuksköterskor, undersköterskor, räddningstjänst men såklart även kommundirektör och kommunalråden.

Kommentera