Inga nya fall av covid-19 i socialförvaltningen

Antal fall i Ljungby kommun

Igår, den 12 november, publicerade Region Kronoberg information om att antal bekräftat smittade personer i Ljungby kommun är 544 personer. Förra veckan var det 482 personer som var bekräftat smittade. Denna siffra står för det totala antalet sedan pandemins start.

Statistik hos Region Kronoberg

Antal fall i socialförvaltningen

På socialförvaltningen finns ett antal bekräftade fall på ett boende.
- Vi har lyckats få kontroll på smittan och begränsat smittspridningen på det aktuella boendet. Det vi gör om vi får smittspridning på ett boende är att vi inför så kallad barriärvård. Jag vill återigen lyfta fram personalen som gör ett oerhört bra jobb och följer de rutiner vi har, säger Greger Larsson som är förvaltningschef för socialförvaltningen.

Skärpta råd för minskad smittspridning gäller fortfarande

För en vecka sedan infördes skärpta råd i Kronobergs län för minskad smittspridning, och de gäller 2 veckor till. Därefter tas beslut om de ska förlängas eller inte.
- Det är viktigt att alla tänker till och följer de här råden nu så att vi får ner smittspridningen i länet, säger säkerhetschef Carina Karlund.

I och med de skärpta råden förändrade kommunen en del av sina verksamheter. En del stängdes, en del ändrade sina öppettider och en del evenemang har ställts in.
- Det är givetvis jättetråkigt att behöva minska utbudet för våra invånare, men det var en åtgärd vi ansåg behövdes för att ytterligare bidra till minskad smittspridning. Förhoppningsvis kan vi ställa om återigen inom kort och åter öppna merparten av verksamheterna. Hur verksamheterna ställt om hittills och eventuella förändringar finns alltid att läsa på vår webbplats, säger Carina Karlund.

Kommentera