Inga fall av covid-19 inom socialförvaltningen just nu

Just nu har socialförvaltningen inga konstaterade fall av covid-19 bland omsorgstagarna i sina verksamheter.
- Vi skulle kunna kalla detta ett bra läge, för det är såklart jättebra att människor är friska och att vår personal lyckas hindra smittan från att sprida sig i våra verksamheter. Men detta innebär samtidigt att läget är just allt annat än lugnt för personalen. Att förhindra smittspridning är en lika hög arbetsbelastning för dem som att hantera en befintlig smitta. Alla anställda hos oss gör en fantastisk insats, de är på tårna och har stenkoll. Jag är stolt över var och en av mina kollegor som jobbar med detta, i alla våra verksamheter, berättar socialchef Greger Larsson.

Smittspridningen i länet i övrigt är dock stor och antalet inlagda på sjukhus många. Men ändå har alltså smittan inte spridit sig på kommunens särskilda boenden där några av de mest utsatta i riskgrupperna finns.
- Som sagt så har personalen jobbat exemplariskt för att förhindra smittspridning – men det tyder också på att de som besöker våra boenden följer rekommendationerna som finns, och att rekommendationerna alltså gör nytta om de följs, förklarar Greger Larsson samtidigt som han poängterar att antalet smittade kan ändras snabbt med tanke på hur smittspridningen ser ut i samhället just nu.

Umgås i en mindre krets på ett smittsäkert sätt under kommande helger

Nu närmar sig julhelgen och med den en stor önskan att få träffa sina nära och kära. Men det är viktigare än någonsin att umgås på ett smittsäkert sätt enligt myndigheternas restriktioner och rekommendationer.
- Här har vi alla ett stort ansvar, eftersom det är varje individs agerande i varje enskild situation som bidrar till utvecklingen av situationen, säger kommunens säkerhetschef Carina Karlund.

Förändringar i kommunens verksamheter

Regeringen införde i fredags skärpta restriktioner som påverkar öppettiderna för flera av kommunens verksamheter fram till den 24 januari 2021. Just nu kan mycket ändras men informationen på vår webbplats hålls uppdaterad. Så dubbelkolla öppettider och service på respektive verksamhets webbsida innan du besöker någon av verksamheterna. Den senaste förändringen är att KommunRehabs drop in håller stängt till och med 24 januari.

Tips till lediga dagar

Med en julhelg och för många en hel del ledighet framför oss finns också tid för att uppleva nya saker, på ett smittsäkert sätt. Här på kommunens webbplats samt på www.visitljungby.se finns tips på aktiviteter utomhus och med god möjlighet till avstånd, till exempel ett besök i ett naturreservat, ett test av ett utegym eller en konstrunda bland den offentliga konsten.

Om du mår dåligt eller är orolig

När familjen måste leva tätt inpå varandra mer än man är van vid kan det bli konflikter och spänningar. Börjar du må dåligt av den situationen? Eller är du orolig och bara behöver prata med någon? Då kan du vända dig till Ljungby kommun för att få stöd.

Råd och service vänder sig till barnfamiljer, ungdomar, föräldrar och anhöriga. Hit kan du vända dig om du behöver någon att prata med om din situation eller om familjens situation.Personalen har tystnadsplikt och för inga journaler. Det kostar ingenting att få hjälp av Råd och service och du kan välja att vara anonym.

Du kan kontakta oss via telefon eller e-post:
Råd och service
Tel. 0733-73 97 58
radochservice@ljungby.se

Kommentera