Ett steg närmare målet

Skissarbetet har resulterat i ljuskonstverket "Grand" som är tänkt att vara ett smycke både för byggnaden och för Ljungby centrum. Intressanta färgreflektioner i de cirkulära formerna agerar likt ett pågående spel, ett här och nu, beroende på när och var betraktaren befinner sig. Dag och natt, ljus och skugga, naturens skiftningar och människors aktiviteter bildar ett oförutsägbart och ständigt föränderligt ljus- och skuggspel.

Så beskriver konstnären Fredrik Vestergård arbetet med framtagningen av den nya entréskylten till Grand. 

Nu monteras den nya skylten

På måndag, 26 april, är det dags. Då kommer konstnären, hela vägen från Göteborg, för att leverera skylten och montera den på sin nya, ståtliga plats. 

Material och genomförande

Entréfasaden är riktad mot norr vilket gör att den vilar i skugga. Konstverket får därmed möjlighet att reflektera omgivningens ljus på ett effektivt sätt. Materialet är ett specialbehandlat glas som är infällt i rostfria rondeller. Glaset återkastar ljus på ett härligt, färgskiftande sätt. Hela skylten är beräknad att väga cirka 55 kilo.

Så nu längtar vi alla efter en tid då vi kan fylla kulturhuset Grand med liv och rörelse igen. Håll ut, det är inte långt kvar!

Kommentera