Ett Ljungby fritt från våld

Vecka 48 är det temaveckan "En vecka fri från våld" som i Kronoberg heter "Ett Kronoberg fritt från våld". Veckan är ett initiativ från Unizon och MÄN med stöd av Sveriges kommuner och regioner SKR, Jämställdhetsmyndigheten och länsstyrelserna.

I Ljungby uppmärksammar vi detta den 25 november som är Internationella dagen för avskaffandet av mäns våld mot kvinnor (Orange day) genom en ljusmanifestation vid Lilla torg. Kom och tänd ett ljus och få mer information om våld i nära relation. Vi delar också ut reflexer. Tänk på att hålla avstånd och att max 8 personer kan vistas på platsen samtidigt.

Denna dag kommer vattentornet i Ljungby också att lysa i orange.

Följ vårt arbete om främst mäns våld mot kvinnor under hela vecka 48 på vårt instagramkonto @levailjungby.

Onsdagens manifestation ordnas tillsammans med kvinnojouren Märta.

Under veckan anordnas aktiviteter i hela Kronoberg, se programmet på kvinnojouren Blendas webbplats

-Detta gör vi för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor och hedra de som utsatts för våld eller till och med mist livet till följd av våldet. Vi vill också starta samtalet om våld och få medborgarna i Ljungby kommun medvetna om att det är ett problem som vi alla måste hjälpas åt att få bukt med. Det är ett omfattande samhällsproblem men det går att förebygga och det är viktigt att sprida den kunskapen, säger socialsekreterare Sara Grimmtjärn, som arbetar med denna fråga i Ljungby kommun. 

Kommentera