Branden i Fyrverkerifabriken

Räddningstjänsten är färdiga med insatsen. Ansvarig för verksamheten arbetar med sanering och liknande tillsammans med försäkringsbolag. Området kring branden är avspärrat och innanför avspärrningarna kan det finnas fyrverkerier som inte avfyrats. Var rädd om dig och respektera avspärrningarna. Vägar kring området är öppna.

Lördag kl. 8.30

Räddningstjänsten har varit på plats under natten. De kommer att vara kvar en del av lördagen. När de lämnar området kommer det att vara avspärrat kring platsen. Det har smällt en hel under natten och det kommer det troligtvis att fortsätta göra även under lördagen.

Fredag 14 maj

Det brinner i Fyrverkerifabriken, Svarvaregatan i Ljungby. Huvudbyggnaden kommer att brinna ned. Räddningstjänsten arbetar med att skydda angränsande lagerbyggnad. Detta arbete kommer att pågå under fredagen och lördagen. Branden är under kontroll och räddningstjänsten gör bedömningen att den inte kommer att sprida sig till andra lokaler eller verksamheter.

I anslutning till räddningsarbetet kommer vägar vara avstängda. Vi ber allmänheten att hålla avstånd. I området där du ser eller känner av rök bör ni stänga fönster och ventiler.

Kommentera