Byggnationen på Haraberget är igång!

Det kommunala bostadsbolaget Ljungbybostäder driver byggprojektet och äger byggnaderna. Ljungby kommuns verksamheter kommer att bli hyresgäster i lokalerna för förskola, särskilt boende och centralkök när det står klart. 

På plats för det symboliska första spadtaget var barn och pedagoger från Harabergets förskola. I mars 2024 kommer de kunna flytta in i sin nya förskola här. I november 2023 ska trygghetslägenheter och särskilt boende stå klart.

- Vi är jätteglada och stolta att få förtroende att bygga det här spännande projektet. Det är det största i vår historia och kanske kommunens också. Det är en investering på 343 miljoner kronor, säger Joakim Karlsson, vd för Ljungbybostäder.

Projektledare Elina Salomonsson håller med om att det är ett spännande projekt. Hon har varit med sedan de tidiga faserna som startade 2019. 

- Det har varit en resa att komma hit och det är riktigt roligt att få vara med hela vägen, säger hon.

Den gamla Harabergsgatans förskola har rivits, arbetsområdet är avspärrat och markarbetena i full gång på marken intill Ljungby Arena där det tidigare varit fotbollsplaner.

- Vi håller på att schakta ut källaren som ska vara under det särskilda boendet. Preliminärt kommer vi kunna påbörja gjutning där inom några veckor, säger Andreas Lundgren som är platschef för totalentreprenören NCC.

Läs mer om projektet här på webbplatsen och på Ljungbybostäders webbplats.

IMG_E0040.JPG  IMG_0022_beskuren.jpg  IMG_0031.JPG

Kommentera