Band knöts när nya Hjortsbergskolan invigdes

Det har gått nästan ett halvår sedan elever och lärare flyttade in i den nybyggda skolan, och idag kunde den äntligen invigas. Skolans två rektorer Annika Lönn och Karin Ringblom, som är nya på jobbet sedan några månader hälsade välkomna och stoltheten och glädjen lyste igenom.

Trots att de har höstlov den här veckan valde tre elever från elevrådet att komma till skolan för det ärofyllda uppdraget att inviga skolan som de fått se växa fram de senaste åren. Det var Mahdia Ziraki och Algot Henriksson från 6D och Alma Jafari från 6E. De fick ta emot blommor från kommunalråden och barn- och utbildningsnämnden. Angående den nya skolan var de eniga.

- Det känns kul! Skolgården har många roliga redskap, till exempel två studsmattor och klassrummen är bra.

Ett symboliskt band knöts ihop av ordförandena för kultur- och fritidsnämnden, Ulla Hansson, och barn- och utbildningsnämnden, Marcus Walldén. Bandet hölls upp av Elina Salomonsson som är kommunens byggprojektledare, och Irene Mayor som var skolans rektor under byggtiden.

- Det är ett hållbart band för många generationer som ska knytas här och nu, i den här byggnaden, sa rektor Annika Lönn.

När de kunde konstatera att knutarna höll förklarade Alma högtidligt skolan för invigd. Invigningstalade gjorde Magnus Gunnarsson, kommunalråd.

- Vi vill ge eleverna de bästa förutsättningarna i livet, dels genom goda pedagoger och ledare - och det har vi. Nu har vi också en bra skolbyggnad att vara i. Förutom att det är en skolbyggnad för 385 elever, är det dessutom vår största och nyaste idrottshall i kommunen. Den är till för er elever såklart, men också för vårt föreningsliv.

Idrottshallen är indelad i tre delar som kan nyttjas samtidigt och har en takhöjd på 10 meter. Det finns fullstora planer för basket och tillräcklig takhöjd för volleyboll och drill, samt specialutrustning för gymnastik.

Här på webbplatsen kan du boka idrottshallen via vår webbokning. 

Följ med på en digital rundvandring i den nybyggda F-6 skolan, med kommunens största idrottshall.

Kommentera