Välkommen att göra en insats för demokratin!

9 juni 2024 är det val till Europaparlamentet. För att kunna genomföra valet behöver vi rekrytera röstmottagare. Kanske är du intresserad?

I uppdraget som röstmottagare ingår bland annat att välkomna väljare vid förtidsröstningen eller på valdagen, att dela ut valkuvert samt att ta emot och pricka av röster som kommer in. När röstningen är avslutad räknar röstmottagarna rösterna.

Valdagen är den 9 juni 2024 och förtidsröstningen startar den 22 maj. Vi kommer arbeta med samma valdistrikt som 2022 men det är endast ett och inte tre val som ska genomföras. Utbildning som valförrättare kommer ske de första månaderna under 2024.

Sedan årsskiftet 2022/2023 finns en ny nämnd i Ljungby kommun: Val- och demokratinämnden. Den är en sammanslagning av valnämnden och demokratiberedningen och ska dels ansvara för genomförande av val men också arbeta för en ökad demokrati i Ljungby kommun. Nämndens tjänstepersoner finns främst på kanslienheten som är en del av avdelningen för administration och säkerhet på kommunledningsförvaltningen.

Om du vill vara med som valfunktionär eller om du har frågor kring uppdraget hör då av dig till kommunsekreterare Julia Sundbüe, e-post julia.sundbue@ljungby.se eller tel. 0372-78 91 17. Har du önskemål om valdistrikt eller andra tankar får du gärna lämna dem vid samma tillfälle.

Meddela ditt intresse senast 30 november.

Kommentera