Utflyktstips

Ta del av Heddas och Sandrines härliga tips för dig som hemestrar.  

Ett mycket miljövänligt och hälsosamt sätt att ta sig till Lagan är att cykla. Från Ljungby hela vägen till Lagan går en cykelväg. När man väl är i Lagan är cykeln ett enkelt transportmedel att ta sig runt med. Vilken sorts resande du väljer rekommenderar vi att lyssna på musik eller snacka med kompanjoner om det blir långtråkigt.

För trädgårdsintresserade eller för de som gillar att ta det lugnt - Pilgrimsträdgården

Själva butiken Slussen var stängd så vi vandrade istället i Pilgrimsträdgården. Trädgården var mycket fin med många olika blommor och växter. För dem som gillar trädgårdsarbete och blommor är det ett paradis. Guidningen var enkel att förstå och tydlig med skyltandet. Olika delar av trädgården gav olika sorters känslor (och vibar) vilket även beskrivs på skyltarna. Det är ett bra fotograferings-ställe då det var väldigt roligt och behagligt att fotografera blommor och naturen.

Vi rekommenderar parken för de som är intresserade av blommor och natur, eller för de som bara vill ta det lugnt. Det fanns även ett utomhus café med utsikt över trädgården som verkade väldigt fin och mysig. När vi besökte trädgården var vädret dock inte det bästa. Det regnade ganska mycket och vinden var en aning kall. Med soligare och varmare väder hade blommorna och de andra växterna sett mer fina och majestätiska ut och det hade varit mer behagligt att vistas i trädgården, men trots det dåliga vädret var det en bra upplevelse med fin miljö.

Ringbadet - bad, pingis och lekpark

Ringbadet låg relativt nära pilgrimsträdgården så om man vill besöka båda på samma dag så är det ett alternativ. Ringbadet är helt gratis för barn upp till 19 år. För vuxna kostar det 30 kr och 20 kr för pensionärer. De erbjuder även 1 månads, 3 månaders och 6 månaders kort. Badet passar för personer i alla åldrar då det finns 3 bassänger som är olika stora och djupa. Bortsett från bassängerna erbjuder Ringbadet några fler aktiviteter utan extra kostnad. De har bland annat ett pingisbord och en liten lekpark. Ringbadet erbjuder också olika vattenleksaker som man kan ha i bassängerna, det finns även en liten rutschkana för de minsta barnen.

Bergastigen - härlig vandring

Bergastigen är en runa runt Lagan som är ca 6 km lång. Den innehåller informerande skyltar längs stigen som handlar om skogen, träden, djuren och naturen runt omkring. Vid pauser finns många bänkar, bord och även grill-platser för de som vill äta lunch. Rundan har en bra variation och man kan ta små olika stigar och känner man för att hoppa av är det lätt att ta sig in i centrum. Naturen är vacker och intressant att fotografera. Vid en plats fanns det ett hund-bad för hudar att svalka av sig, vilket vi rekommenderar hundälskare, att ta med sig sin hund på vandringen för sällskap. Stigen är en familjevänlig utflykt med intressant natur och sevärdigheter. Det rekommenderas att ta med sig ett bra par skor, kläder efter väder och mat för påfyllning av energi. 

Hembygdsgården en mysig miljö för picknick, lekar och för den historieintresserade

Hembygdsgården i Lagan var mycket fin och hade mysig miljö. Ån går precis bredvid vilket gör platsen ännu trevligare. Det var intressant att fotografera ån och gården. Platsen är fint konstruerad och det är ganska stort så det finns många fina platser att sitta på om man till exempel vill ha picknick. På grund av den stora ytan kan man enkelt anordna lekar och hitta på olika grejer om man är en större grupp. Det var även fint dekorerat med blommor och platsen kändes trevlig att vara på.

Det var också mycket intressant då det stod fakta vid varje hus/byggnad så man kunde få en djupare inlevelse i historian bakom gården. På grund av detta kan platsen även passa för de som är historieintresserade och vill lära sig mer. Husen var inte öppna för allmänheten, men vid speciella tillfällen öppnar de så man kan gå in och titta. 

Fler tips finns på visitljungby.se

Kommentera