titelbild

Nya skolan och idrottshallen växer fram

Just nu pågår arbete med att resa stommen till idrottshallen som kommer att bli kommunens största. Om ungefär ett år står den och nya Hjortsbergskolan färdiga för hopp och lek.

Idrottshallen är fullstor och anpassad för såväl skolans som föreningars behov.
- I grunden har vi gjutit en stor hoppgrop med plats för fasttrack, MD-gropar och trampolin. De är främst till för gymnastikklubben. När de inte används täcks de över med hallens vanliga golv, berättar Elina Salomonsson, projektledare på Ljungby kommun.

Den nya Hjortsbergskolan byggs för cirka 385 barn från förskoleklass till årskurs 6. Skolbyggnaden har två våningar och byggs ihop med idrottshallen.

- Nu arbetas det med att regla upp innerväggar på andra våningen i delen bakom den gamla skolbyggnaden. Flera klassrum har fått isolerade och gipsade väggar. Men det som syns mest just nu är förstås den 13 meter höga stommen till idrottshallen som kommer upp bit för bit de närmaste veckorna, säger Elina.

På några av skolans ytterväggar har fasaden kommit upp.
- Väggarna är klädda med fasadskivor i grå och gröna nyanser som ska påminna om Hjortsberget och naturen som finns precis utanför fönstren, berättar Elina.

Projektets budget uppgår till cirka 129 miljoner och totalentreprenör är Serneke.
- Vi har fått revidera tidplanen något på grund av markförhållandena men i övrigt löper allt på enligt plan. Som det ser ut nu beräknas vi bli färdiga med både skolan och idrottshallen om ungefär ett år, avslutar Elina.

Läs mer om det här byggprojektet och andra aktuella projekt som på olika sätt bidrar till kommunens utveckling.

Kommentera