Ljungby klättrar 106 placeringar i årets friluftskommun

I Naturvårdsverkets undersökning om årets friluftskommun 2021 förbättrar Ljungby kommun sin placering med 106 placeringar och hamnar på plats nummer 49. Det är en delad tredje plats i Kronobergs län där Alvesta kommun hamnar bäst på plats nummer 5.

 – Jag tycker att det är fantastiskt roligt att vi har tagit ett rejält kliv framåt för att nu vara en av de bättre friluftskommunerna i landet, säger Ing-Marie Byström, kultur- och fritidschef.

– Vi har arbetat med att inventera och utveckla våra stigar, turförslag och leder det senare året. Vi  har dessutom  synliggjort förslagen på leder/turer när det gäller cykel och vandring. I vår nya och uppskattade ”Cykla och vandra i Ljungby kommun” får man förslag på över 25 rundor/leder när det gäller vandring, cykling och kanot i vår vackra kommun, säger Ing-Marie Byström, kultur- och fritidschef.

Sveriges friluftskommun är ett pris som delas ut för att stimulera och uppmuntra kommunernas arbete med friluftsliv. Sveriges friluftskommun baseras på en årlig undersökning om kommunernas arbete med friluftsliv. Undersökningen ställer frågor om planering, information, samarbete och aktiviteter för friluftsliv. Priset delas ut av Naturvårdsverket i samarbete med Svenskt Friluftsliv och Sveriges Kultur- och Fritidschefers förening

Årets friluftskommun 2021 är Olofström

Tre kommuner har fått högsta poäng och alla visar de på att de arbetar fokuserat med sikte på att stärka och utveckla friluftslivet inom kommunen. Baserat på goda exempel har Olofström valts till årets friluftskommun. Totalt medverkade 207 av Sveriges 290 kommuner i årets undersökning.

Kommentera