Fritidsbanken i Ljungby börjar bli känd – tar emot studiebesök från andra kommuner

Fritidsbanken har bra utlåningsstatistik. Alla är varmt välkomna att låna sport- och fritidsutrustning i två veckor. Har du grejer du inte använder så skänk gärna dessa.

Ett hundra fler sportprylar lånades ut under januari 2019 jämfört med förra året vid samma tid. Skridskor och skidutrustning är de givna vinnarna under vintern. 

Camilla Fritidsbanken

- Vi har fantastiska låntagare, säger Camilla Ahlqvist Öhrn, samordnare, Fritidsbanken, Ljungby kommun.

Hon får rätt ofta telefonsamtal med frågor om vem som får låna grejerna hos Fritidsbanken. Svaret är: alla

- ALLA är varmt välkomna att låna. Ung som gammal, turister, hemvändare och människor från andra kommuner är välkomna. Man kanske har en sommarstuga i Ljungby kommun, eller i någon närliggande kommun. Sport- och fritidsutrustning tar stor plats. Då är det ju smidigt att titta in på Fritidsbanken och låna det man behöver för en aktiv fritid, säger Camilla.

Camilla jobbar med utlåningen av grejer, men har också i uppdrag att besöka skolor, förskolor, föreningar och andra för att informera om Fritidsbankens verksamhet. Fritidsbanken i Ljungby börjar göra sig allt mer känd även utanför kommungränsen.
- Jag har en del studiebesök inbokade. Det kan vara ett gymnasieprogram, eller någon som ska starta en Fritidsbank någonstans i landet som vill besöka oss få veta hur verksamheten fungerar.

Här kan du läsa mer om Fritidsbanken, som finns på Föreningsgatan 7, och se vilka öppettider som gäller för Ljungby: www.ljungby.se/fritidsbanken

Kommentera