Förmågan att agera stärks med brandvärn

Syftet är framförallt samverkan men det blir även praktiska övningar för cirka 30 personer från LRF skogsbrandvärn. Kommunens tre brandvärn som utgår från Ryssby, Tannåker och Agunnaryd medverkar också. Totalt är de cirka 50 personer som tillsammans stärker kommunens förmåga vid större händelser.

- LRF skogsbrandvärn och kommunens brandvärn är viktiga resurser som stärker vår förmåga att agera vid större händelser. Tack vare dem kan vi i princip fördubbla räddningstjänstens styrka i antal personer. De är en stor tillgång för oss på räddningstjänsten, och inte minst för alla som bor i eller besöker kommunen, säger räddningschef Carl Håkansson.

Han berättar vidare att den kommande träffen har skogsbrand som tema. Men brandvärnen kan hjälpa till även vid andra händelser när insatser behövs.

- Nästa gång de träffas kan vara vid en händelse av storm, eller höga vattenflöden, då vi också kan behöva förstärkning. Då underlättar det att de har träffats innan, till exempel i samband med en sån här träff, säger Carl Håkansson.

Kommentera