De utvecklar app på sommarjobbet

I våras lanserade Ljungby kommun den första versionen av appen Ung i Ljungby - en app som vänder sig till ungdomar i vår kommun. I appen finns bland annat evenemang, studietips, föreningsinformation och tips på vart man kan vända sig för olika frågor. För att ta nästa steg i utvecklingen av appen har sommarjobbare fått i uppdrag att skapa spel.

Ungdomarna som ska arbeta med att skapa spel har alla sökt sommarjobb som ung kommunutvecklare. Som ung kommunutvecklare jobbar man bland annat med att ta fram förslag och underlag till ärenden som Ljungby kommun arbetar med. Man får också vara med och tycka till och lära mer om hur utvecklingen av en kommun fungerar.  

- Appen är för ungdomar och därför är det viktigt att de får vara med och både bestämma vad som ska finnas i den och skapa innehåll till den. Unga kommunutvecklare kommer därför skapa ett quiz och en digital tipspromenad. Eftersom ungdomarna skapar innehåll åt andra ungdomar kan vi vara mer säkra på att vi prickar rätt och gör innehåll som verkligen uppskattas och används, säger Isabelle Widén, projektledare för appen.

- Det är roligt med så varierande arbetsuppgifter. Idag ska vi göra en digital tipspromenad som handlar om Ljungby och här om dagen fick vi arbeta med stadsplanering och tänka till kring utvecklingen av olika områden. Igår gick vi igenom valdeltagandet och pratade om hur vi skulle kunna göra för att få fler unga att rösta, så det är verkligen en bredd i arbetsuppgifter, säger Alice Lindström, ung kommunutvecklare.

Önskemål om spel

Under våren har Isabelle arbetat med utformning och innehåll. Hon har bland annat varit i kontakt med föreningar för att erbjuda möjligheten att finnas med i appen. Hon har också träffat ungdomar och frågat vad de önskar för innehåll. 

- När jag har varit ute och träffat ungdomar så har många önskat att det ska finnas just spel i appen. Nu får sommarjobbare möjlighet att uppfylla den önskan och det känns jätteroligt att kunna möta efterfrågan, säger Isabelle.

Ladda ner appen Ung i Ljungby

Du kan ladda ner appen Ung i Ljungby till din telefon. Du hittar den bland annat i App Store och Google play. Quiz och tipspromenad kommer finnas i appen inom kort. 

Vill din förening synas i appen?

Föreningar har möjlighet att finnas med i föreningslistan som finns i appen. Där kan din förening presenteras med logotyp, kort beskrivning och länk till er webbplats eller sociala medier. Föreningar kan också publicera nyheter.

Ta gärna kontakt med Isabelle Widén så hjälper hon din förening.  

Isabelle Widén
E-post: isabelle.widen@ljungby.se
Telefon: 072-162 84 13

 

Sommarjobb som ung kommunutvecklare

Love Johansson, Ajla Avdic och Alice Lindström skapar en digital tipspromenad som går genom Ljungby.

Ludvig Sjöstrand, Lucas Sjömar, Love Viljakainen och Melvin Oskarsson gör quiz med tema sagobygden och idrott.

Kommentera