Årets tillgänglighetspris gick till Slussen

tillgänglighetsprisKjell Emanuelsson, verksamhetsledare på föreningen Slussen i Lagan, tog glad och överraskad emot årets tillgänglighetspris av Anne Karlsson (S), ordförande i kommunens tillgänglighetsråd, samt Lars-Åke Långh, vice ordförande.

 

Det var en överraskad och glad verksamhetsledare som tog emot priset på biblioteket i Ljungby på tisdagseftermiddagen. Prisutdelningen hölls i samband med den årliga "Så funkar vi-dagen". En dag som fokuserar på tillgänglighet och vilka hjälpmedel det finns för funktionshindrade.

Anne Karlsson (S), ordförande i Ljungby kommuns tillgänglighetsråd, berättade att det i år hade kommit in rekordmånga nomineringar, närmare bestämt 14 stycken. Det är allmänheten i Ljungby kommun som nominerar den lokal de tycker är mest tillgänglig att visats i eller att ta sig fram till. Men tillgänglighet handlar också om bemötande och skyltning.
- Det är tillgänglighetsrådets jury som utser vinnaren, och eftersom det var så många förslag i år, var det svårt att välja, sa Anne Karlsson och lämnade sedan över diplom, blomma och en keramikfigur till vinnaren.
- Jag valde en nallebjörn som gåva, för jag tyckte att den så bra representerar det som ni på Slussen står för. Att ni är som en stor famn som tar hand om alla, sa Anne Karlsson.

Trädgård

Kjell Emanuelsson höll med om att föreningen Slussen ska vara en plats där alla kan hitta sin plats.
- Det är just så vi jobbar. Vi vill ge en plats åt alla och speciellt åt dem som står lite utanför samhället. Vi har jobbat på att vara tillgängliga för alla sedan starten 2011 och det kommer vi att fortsätta med, sa Kjell som kommer att rama in diplomet och låta det pryda en av väggarna på Slussen i Lagan.
Vid Slussen finns även en trädgård med gångar och gott om plats att röra sig för att titta på växterna.

Nominera

Den som vill nominera lokaler till årets tillgänglighetspris, kan göra det via kommunens hemsida, eller på en pappersblankett som finns att få i kommunhusets reception. Nomineringen pågår under cirka en månads tid under hösten.
Pristagaren brukar offentliggöras på "Så funkar vi-dagen".

Så här lyder motiveringen till årets pris:

Rymlig parkering med två handikapplatser intill ingången. Bra ramp. Bra öppettider.
Serviceinriktad personal med gott bemötande. De är positiva och hjälpsamma.
Lokalen är rymlig med breda gångar och en stor handikapptoalett.
Den trevliga serveringen ger möjlighet till social gemenskap.
Slussen är tillgänglig för alla.

 

Kommentera