Gå till innehåll
2 driftmeddelanden

Samverkan i länet

I Kronobergs län har vi organiserat samverkan mellan krishanteringssystemets aktörer under namnet Krissamverkan Kronoberg. Även andra aktörer än de offentliga är inbjudna i nätverket, till exempel universitetet, näringslivet och frivilliga.

Krissamverkan Kronoberg jobbar med samverkan både före, under och efter krisen. Detta innebär att vi arbetar tillsammans med att minska sårbarheter och öka förmågan att hantera olika händelser, lika väl som att samverka när en kris inträffar. En viktig del av samverkan är också kunskapsutbytet mellan organisationerna och det gemensamma lärandet efter en kris.

Vilka består Krissamverkan Kronoberg av?

Krissamverkan Kronoberg består av en styrgrupp och arbetsgrupper sammansatta av representanter från de olika organisationerna. Inom nätverket arbetar vi gemensamt inom olika frågor som exempelvis kriskommunikation, radiokommunikationssystemet Rakel, rutiner för samverkan och ledning och krisstöd.

Styrgruppen i Krissamverkan Kronoberg består av representanter från:

  • Länsstyrelsen (ordförande)​
  • Polismyndigheten
  • Region Kronoberg
  • Försvarsmakten
  • Länets kommuner
  • Länets räddningstjänster.

En annan viktig del av Krissamverkan Kronoberg är Regionala rådet för krisberedskap och skydd mot olyckor. Rådet leds av landshövdingen och består av ledningsrepresentanter från de olika aktörerna. Regionala rådet diskuterar aktuella frågor inom krisberedskapsområdet och tar ut den långsiktiga inriktningen för olika satsningar.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
23 oktober 2024