Gå till innehåll LogoLänk

Boende

För dig som inte längre klarar av att bo kvar i det egna boendet finns det möjlighet att ansöka om att få flytta till ett särskilt boende. På boendet finns det personal tillgänglig dygnet runt för att du ska få den hjälp som du behöver.

Du har även tillgång till kommunens sjuksköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter (sjukgymnaster).

Från ansökan till beslut

Om du vill ansöka om särskilt boende eller om du har några frågor är du välkommen att kontakta kommunens biståndshandläggare. Dem når du via kommunens växel.

Du kan även göra din ansökan på en blankett som du hittar bland "E-tjänster och blanketter". E-tjänster och blanketter hittar du högst upp till höger på den här sidan. Blanketten finns under ingången Omsorg och stöd.

Biståndshandläggaren kommer att boka tid och plats för ett möte. Om du vill kan även make, maka eller annan närstående vara med under mötet. Biståndshandläggaren vill veta varför du ansöker om att flytta till ett särskilt boende, vad du kan klara av själv och hur gemenskapen med andra ser ut. Handläggningstiden för biståndsbeslutet ska inte vara längre än sex veckor.

Efter mötet beslutar biståndshandläggaren om du är berättigad att flytta till ett särskilt boende. Beslutet får du hemskickat. Om du har blivit beviljad en plats kontaktar sektionschefen för boendet dig. Du får då möjlighet att titta på lägenheten och boendet.

Beslutar du dig för att flytta in upprättar du tillsammans med personalen en genomförandeplan som beskriver hur du vill att din hjälp ska utformas.

Överklagan

Om du får avslag eller om du inte är nöjd med ditt biståndsbeslut kan du överklaga beslutet. Du har tre veckor på dig att överklaga till Förvaltningsrätten. Du kan få hjälp av biståndshandläggaren att skriva en överklagan.

Matsedel

På webbsidan matsedel hittar du den mat som serveras på kommunens särskilda boenden. Matsedel

Jämföra boenden på "Äldreguiden"

På Äldreguiden på Socialstyrelsens webbplats kan du jämföra kommunens olika boenden och vilket betyg de fått inom olika kvalitetsområden.

Se och jämför boende


Till Ljungby kommuns e-tjänstportal (webbsidan öppnas i nytt fönster)

Kontakt

Biståndshandläggare når du via kommunens växel
Tel. 0372-78 90 00

socialforvaltningen@ljungby.se

Ljungby kommun, Olofsgatan 9, 341 83 Ljungby. Tel. 0372-78 90 00
Informationsansvarig Carina Karlund. Copyright Ljungby kommun
Denna webbplats använder cookies

Inloggning anställda Ljungby kommun