Gå till innehåll LogoLänk

Kommunala samarbetspartners

Ljungby kommun har ett stort antal samarbetspartners och är även medlem i ett antal organisationer. I flera av dessa organisationer är Ljungby kommun delägare eller medfinansiär.

Regionförbundet Södra Småland

Regionförbundet Södra Småland är ett kommunalförbund. Utöver Ljungby kommun är det Alvesta, Lessebo, Markaryd, Tingsryd, Uppvidinge, Växjö och Älmhults kommuner samt Kronobergs läns landsting som är medlemmar i förbundet.

Förbundet är en arena för regionalt utvecklingsarbete. Det övergripande uppdraget är att stärka samverkan på regional nivå och kraftfullt verka för utveckling och hållbar tillväxt i regionen

Webbplats: www.rfss.se

FoU Kronoberg - ny FoU-enhet

Vid årsskiftet 2009/2010 slogs regionförbundets FoU Välfärd i Södra Småland och landstingets FoU-centrum samman till en verksamhet undet Landstinget Kronoberg; FoU Kronoberg.

VoB (Vård och behandling Kronoberg)

VoB tillhandahåller bland annat barn- och familjehemsplatser.

Kommunalförbundet VoB Kronoberg är en av delägarna i VoB Syd AB. Några få verksamheter ligger fortfarande kvar i VoB Kronoberg men det är framförallt Nova skola som av lagskäl inte kan flyttas över till VoB Syd AB eftersom skolor inte får drivas i offentligt ägda aktiebolag.

Verksamheterna i VoB Kronoberg är viktiga utifrån en helhetssyn där både bolagets enheter och verksamheterna inom VoB Kronoberg utgör en samlad resurs som ägarna till VoB Syd i första hand erbjuder kommunerna i Kronoberg och Skåne.

Webbplats: www.vob.se


Till Ljungby kommuns e-tjänstportal (webbsidan öppnas i nytt fönster)

Kontakt

Regionförbundet Södra Småland
Roland Eiman
Tel. 0372-78 91 12
roland.eiman@ljungby.se

FoU Välfärd i Södra Småland
Roland Eiman
Tel. 0372-78 91 12
roland.eiman@ljungby.se  

VoB (Vård och behandling Kronoberg)
Marie Elm-Ågren
Tel. 0372-78 96 05
marie.elm-agren@ljungby.se

Ljungby kommun, Olofsgatan 9, 341 83 Ljungby. Tel. 0372-78 90 00
Ansvarig utgivare Roland Eiman. Copyright Ljungby kommun
Denna webbplats använder cookies

Inloggning anställda Ljungby kommun